Overslaan en naar de inhoud gaan

Het melden van beroepsziekten blijft een aandachtspunt

Door redactie op 13-07-2016 - 11:46

Hoe gaat een groot ziekenhuis als het AMC in Amsterdam om met beroepsziekten? Welke beroepsrisico’s zijn er en hoe wordt de preventie aangepakt? Kan het AMC met de zesde stap van het stappenplan van het NCvB uit de voeten?
 

Purprotocol kan helpen bij diagnostiek klachten

Door redactie op 11-07-2016 - 12:42

Naar aanleiding van de onrust rond het isolerende purschuim hebben het ArbeidsDermatologisch Centrum VUmc, de Polikliniek Mens en Arbeid AMC en de GGD Groningen een protocol opgesteld voor klachten die mogelijk te maken hebben met pur. In het intervieuw met Medisch Contact wordt de hoop uitgesproken dat mensen nu snel en serieus worden geholpen.

Amsterdamse Conferentie lanceert EU Roadmap on Carcinogens

Door redactie op 11-07-2016 - 10:29

Tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie vond van 23 – 25 mei 2016 in Amsterdam de conferentie 'Preventing work-related cancer - conference on carcinogens’ plaats. Hiervoor waren een kleine 300 deelnemers uit binnen- en buitenland uitgenodigd: onderzoekers, beleidsmakers, vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers en politici. Zij wisselden tijdens de driedaagse conferentie informatie en best-practices uit. De conferentie was sterk interactief opgezet met veel ruimte voor discussie. Namens het NCvB namen Henk van der Molen en Annet Lenderink deel.

Verkenning van het vóórkomen van beroepsziekten bij het spoor

Door redactie op 11-07-2016 - 10:26

Het NCvB is geïnteresseerd in het vóórkomen van beroepsziekten in bepaalde sectoren. Zo wordt er onderzoek gedaan naar de meldingen van beroepsziekten in de agrarische sector en is enige tijd geleden het Peil Station Intensief Melden in de Scheepvaart (PIM-schip) opgericht. Omdat de interesse was gewekt, is gezocht naar informatie over de incidentie van beroepsziekten bij het spoor.