Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen draagvlak Expertise Centrum Causaliteit Beroepsziekten

Door redactie op 30-03-2017 - 14:23

Door het ontbreken van draagvlak bij werkgevers ziet minister Asscher zich genoodzaakt de voorbereidende werkzaamheden voor de oprichting van een expertisecentrum te staken. Hij wil opnieuw nadenken over de problematiek en nagaan of er nog andere oplossingsrichtingen zijn die kunnen bijdragen aan een betere procesgang bij het verhalen van schade als gevolg van beroepsziekten.

Lees verder..

 

Omgang met slechthorendheid blijkt kritische succesfactor

Door redactie op 27-03-2017 - 11:25

De wijze waarop slechthorenden en hun (werk)omgeving omgaan met auditieve beperkingen blijkt een kritische succesfactor te zijn. Dit was een van de belangrijke boodschappen tijdens de laatste Heijermanslezing, gehouden op 18 november 2016. Thema was de preventie van beroepsslechthorendheid en het functioneren met hoorproblemen. Sprekers uit de praktijk vulden elkaar aan met voorbeelden van oorzaken, gevolgen en mogelijkheden om bedrijven en werkenden te ondersteunen.

Slachterijen kunnen blootstellingsrisico’s terugdringen met RI&E Biologische agentia

Door redactie op 27-03-2017 - 11:22

Het goed en systematisch in kaart brengen van de biologische risico’s in rund- en varkensslachterijen is in de praktijk een lastige zaak. Arbeidshygiënist Remko Houba van het NKAL vertelde tijdens een presentatie bij het NCvB Kennisnetwerk infectiezieken & arbeid op 9 december 2016 over de toepassing van de RI&E-Biologische Agentia in deze sector.