Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Arbowet leidt tot nieuwe rechten en plichten bedrijfsarts

Door redactie op 27-06-2017 - 15:47

Per 1 juli 2017 is de vernieuwde Arbeidsomstandighedenwet  van kracht. Wijzigingen in de wet moeten gaan leiden tot meer preventie in bedrijven en een stevigere positie van de bedrijfsarts. Het niet melden van een beroepsziekte door bedrijfsarts of arbodienst gaat in de toekomst mogelijk leiden tot een boete van SWZ. 

KIZA vernieuwd

Door redactie op 27-06-2017 - 14:43

Het Kennissysteem Infectieziekten en Arbeid, KIZA, was aan een update toe. Verouderde informatie is verwijderd en actuele Bio-ArbeidsHygiënische (BAH) kaarten zijn toegevoegd. 

Update SBOH brochure zwangerschap en werk

Door redactie op 27-06-2017 - 14:38

Veertig procent van de vrouwelijke artsen in opleiding (aio’s) die werkzaam zijn bij de SBOH wordt zwanger tijdens haar opleiding. Dat betekent zo’n 330 zwangerschappen per jaar. De SBOH verzocht het NCvB de bestaande brochure zwangerschap en werk te updaten om de vrouwelijke aio’s zo goed mogelijk te informeren.

De SBOH is een non-profit / semipublieke organisatie voor artsen in opleiding. Het is de werkgever van huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen voor verstandelijk gehandicapten in opleiding en de organisatie die hun opleiding financiert.