Overslaan en naar de inhoud gaan

Periode 2017

ieronder vindt u het jaaroverzicht. De opbouw van het jaaroverzicht is als volgt:

Periode 2018

Hieronder vindt u het jaaroverzicht. De opbouw van het jaaroverzicht is als volgt:

Beroepsziekten te lijf met de RI&E

Door redactie op 08-05-2019 - 13:02

Het thema van de Week van de RI&E is “Beroepsziekten te lijf met de RI&E”. De RI&E vormt de belangrijke basis om beroepsziekten te voorkomen en preventieve maatregelen te nemen. Of het nu gaat om beroepsziekten die veroorzaakt worden door fysieke belasting, blootstelling aan (gevaarlijke) stoffen of door PSA-gerelateerde oorzaken: preventie is essentieel om beroepsziekten te voorkomen. Lees verder.. 

OPS Fonds-laatste nieuws

Door redactie op 02-05-2019 - 13:00

Op vrijdag 29 maart 2019 heeft de ministerraad een voorstel gedaan aan de Tweede Kamer over de aanstaande regeling voor financiële vergoeding (een eenmalige uitkering van ruim 20.000 euro) aan OPS slachtoffers.  Hoe die vergoeding, de criteria ervoor en de praktische regelingen er precies uit zullen zien, is nog niet duidelijk. Hierover zal waarschijnlijk pas in de zomer van 2019 meer duidelijkheid komen. Wat houdt het voorstel in?

Met asbestbeheersplan onrust voorkomen

Door redactie op 02-05-2019 - 10:33

Het komt nog steeds voor dat er bij een verbouwing van een pand onverwacht asbest wordt aangetroffen. Dit leidt vaak tot onrust bij de medewerkers en het bedrijf. De bedrijfsarts kan een belangrijke rol spelen. Goede voorlichting en een asbestbeheersplan kan veel onrust wegnemen en voorkomen, zo leert de volgende casus.