Overslaan en naar de inhoud gaan
 -  Jaarbeursplein 6 3521 AL Utrecht
Experts op het gebied van jurisprudentie en arbo-ontwikkelingen praten u in é
09:00  -  Jaarbeursplein 3521 AL Utrecht
Werkplek van de toekomst Ontdek tijdens het Landelijk Arbocongres 2

Lange werkuren: weinig bewijs voor depressie, wel slecht voor het hart

Door redactie op 26-08-2021 - 15:30

Te veel uren werken kan slecht zijn voor je gezondheid. In extreme gevallen kun je er zelfs aan overlijden, iets wat in Japan met enige regelmaat gebeurt en Karoshi wordt genoemd. Maar te lang werken wordt ook in verband gebracht met mentale gezondheid. Het zou via werkstress kunnen leiden tot bijvoorbeeld een depressie.
 

AEGL: blijf alert op beroepsgebonden longaandoeningen

Door redactie op 26-08-2021 - 15:00

In 2020 hebben de centra van de Arbo Expert Groep Longaandoeningen (AEGL) 27 arbeidsgebonden long- en luchtwegaandoeningen gediagnosticeerd. De meeste patiënten waren mannen, namelijk 24. De AEGL bestaat uit het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen (NKAL), de Polikliniek Mens en Arbeid (PMA) en de afdeling longziekten van het Amsterdam UMC.

COVID-19 en arbeidsgerelateerde zorg: de nieuwste inzichten

Door redactie op 26-08-2021 - 14:45

Zijn er ervaringen of suggesties wat betreft aanvullende maatregelen rond vaccinweigering? Wat zijn de laatste inzichten over langdurige klachten na Covid en belastbaarheid voor werk? Hoe belangrijk is preventief testen bij bedrijven nog als straks de meeste Nederlanders gevaccineerd zijn? Arbeidsprofessionals vinden het antwoord op deze en andere relevante vragen in de deze zomer verschenen update van de Kennisbrief COVID-19 en arbeidsgerelateerde zorg, die het NCvB samen met het RIVM publiceert.