Overslaan en naar de inhoud gaan
Door redactie op 15-10-2013 - 13:30

Judith Sluiter en Monique Frings-Dresen, beiden hoogleraar Coronel Instituut van het AMC, hebben onderzoek gedaan naar de gezondheidsrisico's van medisch specialisten, AIOS en coassisten. Burn-out bleek verontrustend toe te nemen. U wordt uitgenodigd voor het symposium in de Rode Hoed Amsterdam op woensdag 6 november vanaf 19.00 uur.

 

De laatste jaren is toenemend sprake van uitval van jonge AIOS en ANIOS en het toenemend voorkomen (hierbij helaas niet bedoeld preventie) van burn-out bij co-assistenten. Tijdens de opleiding tot arts en daarna vragen veel toekomstige collegae zich af: hoe ga ik straks mijn leven leiden? In de praktijk blijken toch niet alleen oudere artsen maar ook jongere artsen uit te vallen op basis van psychische gronden en keuze problematiek. Hoe is uiteindelijk arbeidsongeschiktheid op basis van psychische klachten of burnout te voorkomen?

 

Prof. dr. Carel T.J. Hulshof (1953)
Hij is bedrijfsarts en bijzonder hoogleraar Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde bij het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het AMC aan de UvA.
Prof. dr. Judith K. Sluiter (1962)
Zij is hoogleraar Medische selectie en begeleiding van werknemers aan de Faculteit der Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (AMC-UvA).
Annemieke Osendarp (1971)
Zij is is gz- en eerstelijnpsycholoog. In 2007 richtte zij PsychoVitaal op, praktijk voor ArbeidsPsychologische Begeleiding & Advies.
Caroline Buis (1967)
Zij studeerde Sociale Psychologie en werkt bij Foreest Medical School Medisch Centrum Alkmaar.

 

Accreditatie Voor diverse beroepsgroepen aangevraagd
Locatie De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam
Kosten Deelname is kosteloos
Datum Woensdag 6 november 2013
Tijd 19.00 – 22.00 uur
Aanmelden knmg [at] 1stelijnamsterdam.nl ((link sends e-mail)) o.v.v. naam, voorletters, beroepsgroep, BIG-nummer
Informatie Secretariaat: Maria Giol Llobet, telefoon 020-3445700, knmg [at] 1stelijnamsterdam.nl ((link sends e-mail))
Organisatie KNMG District Amsterdam - Voorzitter: Dirk Achterbergh, huisarts - Penningmeester: Marieke van Kammen, somatisch arts GGZ - Leden: Sjoerd de Blok, gynaecoloog - Louis Schrier, bedrijfsarts - Dany Jabbour, huisarts - Tim Grob, student geneeskunde

 

Programma symposium