Overslaan en naar de inhoud gaan
Door redactie op 05-10-2011 - 11:02

Nieuwe registratierichtlijnen voor beroepsziekten in NederlandHet vaststellen van beroepsziekten vereist goed medisch en klinisch onderzoek. Minstens zo belangrijk is de vaststelling van de expositie op de werkplek. 'Het werk centraal' is het thema voor de komende Heijermanslezing.

 

Specifieke werkplekken vereisen bijzondere kennis. Het werk van de duikerarts is een van de voorbeelden die tijdens de Heijermanslezing op 16 december worden besproken.

Diverse voorbeelden van huid- en longaandoeningen passeren de revue. Tenslotte wordt aandacht besteed aan het cardiovasculair risicomanagement, waarin ook de werkplek een rol verdient.
Het bezoeken van en onderzoek doen op de werkplek door bedrijfsartsen is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Soms moet bevochten worden de werkplek te mogen bezoeken, want het is vaak niet contractueel afgedekt. Toch blijft het voor de bedrijfsarts van essentieel belang kennis te hebben van de werkplek en regelmatig zijn of haar neus te laten zien op de werkvloer.

Zie voor het programma