Nieuw registratiesysteem beroepsziekten ingevoerd

In januari 2010 heeft het Registratiebureau Beroepsziekten NCvB een nieuw registratiesysteem beroepsziekten ingevoerd. Melden wordt daarmee nog eenvoudiger.

In het nieuwe systeem kan de melder zelf een gebruikersnaam en een wachtwoord kiezen en deze ook zelf wijzigen. Het inzien en wijzigen van de persoonlijke gegevens is vereenvoudigd net als het selecteren van de arbodienstvestiging waarvoor de arts beroepsziekten meldt.
Het meldingsformulier is overzichtelijker. Bij de keuzevragen hoeft de melder geen lange codelijsten meer door te nemen maar maakt deze per vraag een keuze uit enkele hoofdcategorieën om vervolgens de exacte code te selecteren uit een korte lijst behorend bij die categorie. Tijdens het doen van een melding kan de melder via een link op het meldingsformulier snel en gemakkelijk de registratierichtlijnen raadplegen.

Half december ontvingen de bij het NCvB bekende meldende artsen een brief met daarin meer informatie over het nieuwe meldingssysteem en de benodigde gegevens om in dit nieuwe systeem beroepsziekten te kunnen melden.

 Voor de Antillen, Aruba en Suriname zal het nieuwe registratiesysteem beroepsziekten later ingaan.