Gezond en veilig werken met gevaarlijke stoffen 14 mei 2018

Georganiseerd door: 
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Begin datum: 
maandag 14 mei 2018
Plaats: 
Maassilo, Rotterdam

 

Wist je dat je ziek kan worden door je werk? Een werkplek waar onveilig gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen kan leiden tot allergische reacties, astma of zelfs kanker en longziekten. Dit zijn vaak stoffen die je niet eens kunt zien of ruiken. Of waarvan je niet zou verwachten dat ze zo schadelijk kunnen zijn.

Naast veel persoonlijk leed, kost dit de maatschappij en bedrijven ook veel geld. Door hier bewust van te zijn en met gezond verstand te werken, kunnen we in de toekomst veel van dit leed voorkomen. Om goed werken met gevaarlijke stoffen te stimuleren, geeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, samen met het Nederlands Focal Point voor Veiligheid en Gezondheid op het werk, de komende jaren extra aandacht aan dit onderwerp. Dit gebeurt onder andere met een publiekscampagne.

De activiteiten zullen tijdens een congres op 14 mei officieel worden afgetrapt door staatssecretaris Van Ark. Ook de publiekscampagne ‘Werken met Gezond Verstand = Veilig werken met gevaarlijke stoffen’ wordt hier gelanceerd. Je bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten, of aanwezig zijn bij het congres? Geef je dan op via deze link. Je ontvangt dan meer informatie over de kick-off op 14 mei en de maandelijkse nieuwsbrief.

http://eepurl.com/dmZJ0D