Beroepsziekten

Ademnood – Longziekten door werk

Van slachtoffer naar aanpak
Met de publicatie ‘Ademnood – Longziekten als gevolg van werk’ wil de Long Alliantie Nederland (LAN) mensen bewust maken van de ernstige gevolgen van blootstelling aan stoffen.

Nieuwe registratierichtlijn Q-koorts

Bij deze presenteren wij u de nieuwe registratierichtlijn Q-koorts, in combinatie met het achtergronddocument. Q-koorts is een zoönose en wordt veroorzaakt door Coxiella burnetii. Na aerogene overdracht vermenigvuldigt het micro-organisme zich in de longen en vervolgens vindt via het bloed verspreiding door het lichaam plaats.

SIGNAAL online bereikbaar voor uw meldingen

Vanaf 2 juli 2013 staat SIGNAAL tot uw beschikking via https://www.signaal.info/ SIGNAAL staat voor Signalering Nieuwe Arbeidsgerelateerde Aandoeningen Loket. SIGNAAL is een nieuw online loket waar u vermoedens over nieuwe verbanden tussen gezondheid en werk kunt voorleggen aan beroepsziektespecialisten: in Nederland aan de beroepsziektespecialisten van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) en in België aan de deskundigen van Groep IDEWE. U kunt een melding doen via het Meldingsformulier SIGNAAL.