Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoekresultaten 1 - 3 van 3

De Arbowet stelt gezond en veilig werken centraal. Deze zorgplicht voor werkgevers geldt ook voor ‘helden’ in de zorg en flexwerkers in de vleesverwerkende industrie. Niettemin zijn veel werkenden in de zorg en vleesindustrie blootgesteld geweest aan COVID-19 en hebben ze besmettingen opgelopen. Bedrijfsartsen worden geconfronteerd met vragen en onzekerheden zowel tijdens de ‘lock-down’ als bij de opstart van het werk. 

Nieuws-item - 15 juli 2020

In de paprika-industrie is beroepsallergie, veroorzaakt door hoge en chronische blootstelling aan paprikapollen, een omvangrijk probleem. Als gevolg daarvan hebben tuinders een duidelijk verminderde kwaliteit van leven. Dit stelt Giséle Groenewoud in haar proefschrift (Erasmus Universiteit Rotterdam) Beroepsallergie in de glas- en tuinbouw.

Nieuws-item - 21 september 2004

Veel bakkers krijgen gezondheidsklachten door het inademen van meelstof.  Bakkersastma is in Nederland de meest gerapporteerde vorm van beroepsastma.

Uit enkele jaren geleden uitgevoerd onderzoek bij werknemers in bakkerijen en meelfabrieken is gebleken dat verschijnselen van beroepsastma bij 11.5% en beroepsgebonden neusklachten bij 18.7% van de werknemers voorkomen. Ruim 25% van de werknemers heeft allergische antistoffen ( IgE) tegen tarwe.

Nieuws-item - 10 augustus 2004