Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoekresultaten 1 - 5 van 10

No one should die of occupational cancer. STOP keeps you safe!

The 4th of February marks World Cancer Day! Each year, approximately 100,000 European workers lose their lives to cancer, making it the leading cause of death. The main factor behind this grim statistic is exposure to cancer-causing agents. To put an end to this, it is crucial to prevent workers from coming into contact with hazardous substances. STOP keeps you safe.

Nieuws-item -

Afgelopen maandag was ons afdelingshoofd Allard van der Beek live te gast bij Nieuwsuur om zijn visie te geven op het te zware werk van de bagageafhandelaars bij Schiphol. Je kan het terugkijken op (minuut 1:05-13:55): Nieuwsuur gemist? Start met kijken op NPO Start

Nieuws-item -

De e-learning is speciaal voor bedrijfsartsen gemaakt om vaardigheid te verkrijgen in het stellen van de diagnose beroepsziekte overspanning / burn-out. Eerst wordt de diagnose toegelicht aan de hand van het NCvB 6-stappenplan en vervolgens wordt geoefend met casuïstiek. De e-learning is voor 1 punt geaccrediteerd en start en eindigt met een toets die aan het einde voldoende moet worden gemaakt. Deelname is gratis. (Accreditatie wordt binnen een maand aan GAIA doorgegeven).

Nieuws-item -

Maandagavond 25 januari besteedde het KRO-NCRV programma pointer aandacht aan de ongelijke machtsverdeling tussen werkende en werkgever bij beroepsziektezaken in het aansprakelijkheidsrecht. Drie casus kwamen aan bod, inclusief het belang van ons Solvent Team. Volgens deskundigen zijn er in Nederland niet alleen opvallend weinig beroepsziektezaken, deze duren ook nog eens te lang namelijk gemiddeld 7 jaar versus 9 maanden in België. Ook de cijfers van ons Nederlands Centrum voor Beroepsziekten kwamen aan bod. Terugkijken kan op: https://pointer.kro-ncrv.nl/

Nieuws-item -

De Arbowet stelt gezond en veilig werken centraal. Deze zorgplicht voor werkgevers geldt ook voor ‘helden’ in de zorg en flexwerkers in de vleesverwerkende industrie. Niettemin zijn veel werkenden in de zorg en vleesindustrie blootgesteld geweest aan COVID-19 en hebben ze besmettingen opgelopen. Bedrijfsartsen worden geconfronteerd met vragen en onzekerheden zowel tijdens de ‘lock-down’ als bij de opstart van het werk. 

Nieuws-item -