NCvB

Welkom bij het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB). Het NCvB registreert en signaleert beroepsziekten via het nationale melding- en registratiesysteem en meerdere specifieke peilstations.

Melden
Artsen kunnen beroepsziekten en arbeidsgebonden aandoeningen hier eenvoudig digitaal melden. Hoe meer artsen (zoals wettelijk verplicht) beroepsziekten melden, hoe vollediger het overzicht. Ook nieuwe beroepsziekten kunnen hiermee worden opgespoord. Met een goed overzicht werkt het NCvB aan het bevorderen van de kwaliteit van preventie, (vroeg)diagnostiek, behandeling en begeleiding van arbeidsgebonden aandoeningen.
Uw medewerking wordt bijzonder gewaardeerd!

Verwijzen
Artsen kunnen medewerkers met complexe arbeidsgebonden aandoeningen verwijzen naar onze Polikliniek Mens en Arbeid.

Kennis delen
Het NCvB is hét kennisinstituut voor Arboprofessionals, werkgevers- en werknemersorganisaties, overheidsinstellingen en beleidsmakers. Op www.beroepsziekten.nl blijft u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. U vindt hier documentatie van het NCvB, diverse kennisportals, externe websites én het laatste vaknieuws. Voor vragen over gezondheid en werk kunt u terecht bij onze helpdesk.