Overslaan en naar de inhoud gaan
Zoekresultaten 1 - 5 van 7

De Arbowet stelt gezond en veilig werken centraal. Deze zorgplicht voor werkgevers geldt ook voor ‘helden’ in de zorg en flexwerkers in de vleesverwerkende industrie. Niettemin zijn veel werkenden in de zorg en vleesindustrie blootgesteld geweest aan COVID-19 en hebben ze besmettingen opgelopen. Bedrijfsartsen worden geconfronteerd met vragen en onzekerheden zowel tijdens de ‘lock-down’ als bij de opstart van het werk. 

Nieuws-item - 15 juli 2020

De afgelopen maanden heeft het NCvB op de website van het Kennissysteem Infectieziekten en Arbeid een groot aantal geactualiseerde en nieuwe Bio-ArbeidsHygiënische (BAH) kaarten geplaatst. In totaal telt de site nu kaarten voor 49 infectieziekten.

Nieuws-item - 16 november 2017

Het Kennissysteem Infectieziekten en Arbeid, KIZA, was aan een update toe. Verouderde informatie is verwijderd en actuele Bio-ArbeidsHygiënische (BAH) kaarten zijn toegevoegd. 

Nieuws-item - 27 juni 2017

Het goed en systematisch in kaart brengen van de biologische risico’s in rund- en varkensslachterijen is in de praktijk een lastige zaak. Arbeidshygiënist Remko Houba van het NKAL vertelde tijdens een presentatie bij het NCvB Kennisnetwerk infectiezieken & arbeid op 9 december 2016 over de toepassing van de RI&E-Biologische Agentia in deze sector.

Nieuws-item - 27 maart 2017

In het algemeen houdt de bedrijfsarts zich bezig met de belastbaarheid van werknemers, de oorzaken van ziekten in het werk en het geven van een oordeel over de arbeidsgeschiktheid. Bij infectieziekten ligt het voor de hand om daarnaast te letten op de risico’s voor derden, zoals collega’s, klanten of het product.
 

Nieuws-item - 19 november 2013