Overslaan en naar de inhoud gaan
Door redactie op 26-08-2021 - 14:45

Zijn er ervaringen of suggesties wat betreft aanvullende maatregelen rond vaccinweigering? Wat zijn de laatste inzichten over langdurige klachten na Covid en belastbaarheid voor werk? Hoe belangrijk is preventief testen bij bedrijven nog als straks de meeste Nederlanders gevaccineerd zijn? Arbeidsprofessionals vinden het antwoord op deze en andere relevante vragen in de deze zomer verschenen update van de Kennisbrief COVID-19 en arbeidsgerelateerde zorg, die het NCvB samen met het RIVM publiceert.

In de nieuwste Kennisnieuwsbrief worden in totaal elf vragen die leven onder werkgevers, werknemers en arbeidsprofessionals beantwoord. Hierin zijn de nieuwste inzichten meegenomen. Zo wordt de update van 14 juni 2021 van de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) aangehaald waarin wordt ingegaan op de begeleiding op maat van werknemers met long-Covid, post acute sequelae (PASC) of SARS CoV2-infectie. Ook is er aandacht voor ventilatie.
Een aantal van de vragen gaan over het vaccineren en de terugkeer naar kantoor. Vitamine A(andacht) wordt genoemd als belangrijke factor in vraagstukken rondom vaccinatie. Er kan een spanningsveld ontstaan als werknemers zich niet willen laten vaccineren. De werkgever kan dit juridisch niet afdwingen, maar heeft tegelijkertijd de plicht om te zorgen voor een veilige werkomgeving. De bedrijfsarts kan hierin een adviserende rol vervullen.
Lees hier de Kennisnieuwsbrief COVID-19 en arbeidsgerelateerde zorg.

 

Tags