Overslaan en naar de inhoud gaan
Door redactie op 09-07-2024 - 12:14

Tijdens de BG-dagen op 30 en 31 mei in congrescentrum Papendal in Arnhem hebben Paul Kuijer en Steven Visser van het NCvB een parallelsessie gehouden waarin het Bedrijfsgeneeskundig Kampioenschap Beroepsziekten gehouden werd. Centraal in dit kampioenschap stond het vaststellen en melden van beroepsziekten en hoe het NCvB de bedrijfsarts hierbij ondersteunt met het zes-stappenplan, de registratierichtlijnen van veel aandoeningen en de helpdesk.

NCvB presenteert Bedrijfsgeneeskundig Kampioenschap Beroepsziekten

Met het interactieve quizprogramma Kahoot werden twaalf vragen gesteld over deze onderwerpen, maar ook over het recent uitgekomen Beroepsziekten in Cijfers, de rol van individuele gevoeligheid bij het vaststellen van een beroepsziekte en het verschil tussen een bedrijfsongeval en een beroepsziekte. Na elke vraag werd toelichting gegeven op het antwoord.

Ongeveer tachtig deelnemers van de BG-dagen hebben - verdeeld over twee sessies - meegedaan aan het kampioenschap. Vanwege de vertraging in het beeld konden de deelnemers thuis helaas moeilijk meedoen met de sessie, maar hopelijk hebben ze er wel wat van geleerd.

Deze quiz kan ook intern bij arbodiensten als nascholing worden gegeven, neem voor de mogelijkheden hiervoor contact op met ons via ncvb@amsterdamumc.nl