Overslaan en naar de inhoud gaan
Door redactie op 10-12-2019 - 11:25

In het AMC is in het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid in Amsterdam een satelliet van “Cochrane Work” opgericht die zich specifiek richt op interventies en uitkomsten op het gebied van arbeidsparticipatie. Meer dan 120 verzekeringsartsen, bedrijfsartsen, onderzoekers en beleidsmakers woonden op 6 september het inaugurele symposium bij.

Cochrane WORK is  onderdeel van Cochrane, een internationale, onafhankelijke organisatie die actuele informatie over de effectiviteit van de gezondheidszorg toegankelijk maakt via systematische literatuuroverzichten (reviews).  Nederlandse onderzoekers en professionals op het gebied van arbeid en gezondheid zijn zeer actief binnen Cochrane. Dat geldt ook voor verschillende onderzoekers bij het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid en het NCVB. 

Binnen de ‘Amsterdam Satellite of Cochrane Work’  zal naast het begeleiden en schrijven van Cochrane systematische reviews voor het meten van werkparticipatie ook een set met essentiële uitkomsten (Core Outcome Set) worden ontwikkeld. Het bevorderen van werkparticipatie door interventies is daarnaast een centraal thema. Onderdeel van het team van de satelliet zijn Dr. Jan Hoving (Directeur/Deputy-Coordinating Editor), Dr. Julitta Boschman (Managing Editor) en Joost Daams (information specialist). Ook zijn Dr. Rob Kok, Dr. Frederieke Schaafsma en Prof. Dr. Carel Hulshof als experts verbonden aan dit mooie initiatief. De ‘editorial base’ van Cochrane Work zit nog steeds in Finland, onder deskundige leiding van Dr. Jos Verbeek.