Overslaan en naar de inhoud gaan

Opstelten erkent PTSS als beroepsziekte agenten

Door redactie op 20-04-2012 - 10:12

Wanneer medisch is vastgesteld dat een Posttraumatische Stress Stoornis (PTSS) bij een agent werkgerelateerd is, moet dit ook in juridische zin als beroepsziekte worden erkend. Dat heeft minister Opstelten van Veiligheid en Justitie bepaald.

 

Heijermanslezing in teken van klinische arbeidstoxicologie

Door redactie op 19-04-2012 - 10:16

De klinisch arbeidsgeneeskundige beoordeling, de maatschappelijke en juridische consequenties en de aanpak op bedrijfstakniveau. Deze aspecten van beroepsziekten door werken met toxische stoffen worden belicht tijdens de 35ste Heijermanslezing op 15 juni aanstaande.

Richtlijn voor diagnose Q-koortsvermoeidheidssyndroom

Door redactie op 02-04-2012 - 10:23

27 maart 2012 is de LCI richtlijn voor diagnose Q-koortsvermoeidheidssyndroom gepubliceerd. Het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten heeft hier samen met Stigas in geparticipeerd.

Hieronder het officiele RIVM persbericht”.

“ Een werkgroep van deskundigen, zorgverleners en patiënten heeft een richtlijn ontwikkeld, die patiënten en zorgverleners kan helpen bij het stellen van een diagnose en de behandeling van vermoeidheidsklachten na Q-koorts, het zogeheten Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS). Deze richtlijn is vanmiddag aangeboden aan het ministerie van VWS.