Overslaan en naar de inhoud gaan
Door redactie op 27-08-2021 - 09:00

De NCvB-richtlijn voor PTSS was nodig toe aan een herziening en update. In de afgelopen tijd is dit gebeurd. Henk van der Molen en Pieter Coenen van het Amsterdam UMC hebben hiervoor een literatuurreview gemaakt en een meta-analyse uitgevoerd naar de effecten van arbeidsomstandigheden op het ontstaan van PTSS. Het internationale artikel hierover is net verschenen.
 

Verder is de richtlijn opnieuw ingedeeld conform het inmiddels bekende 6-stappenplan en bestaat er tegenwoordig een Nederlandse vertaling van de DSM-5.

De herziene NCvB-richtlijn bevat hiermee dus informatie van de review en de Nederlandse vertaling van de DSM-5 en is ingedeeld volgens het gangbare 6-stappenplan. Om de kwaliteit hoog te houden heeft de stuurgroep Richtlijnontwikkeling van het NCvB kritisch meegekeken. Het is de bedoeling dat er nu nog een redactionele slag zal worden gemaakt, waardoor een en ander makkelijker leesbaar en beter toegankelijk wordt. We verwachten de herziene en geüpdate richtlijn binnenkort te kunnen publiceren op de website van het NCvB.