Overslaan en naar de inhoud gaan

2.5 Wet- en regelgeving

OpMaat
Inhoud – “Met OpMaat bundelen wij actueel nieuws, jurisprudentie (met samenvattingen en noten), wet- en regelgeving en openbare publicaties in één online toegankelijke bron. Daar voegen we ook Sdu Commentaar, praktijktijdschriften en handige tools aan toe, zodat u helemaal compleet bent. Via e-mailattendering houden wij u automatisch op de hoogte van de nieuwste updates.”
(citaat ontleend aan: http://opmaat.sdu.nl/over-opmaat)
Aanbieder Sdu uitgevers

Overheid.nl | Wetten.nl
Inhoud – “Deze site bevat alle wetten, behalve begrotings- en wijzigingswetten en sommige goedkeuringswetten; naast de huidige teksten zijn ook die van oudere data vanaf 1 mei 2002 te raadplegen.[2] Zowel voor een gehele wet als voor elk individueel artikel (ook vervallen artikelen) is een overzicht beschikbaar met voor elke wijziging die ooit is doorgevoerd het nummer van het Staatsblad en de datum van inwerkingtreding. Voor de wijzigingen vanaf 1945 staat er ook het Kamerstukdossiernummer bij[3] Ook bevat de site andere algemeen verbindende voorschriften.”
(citaat ontleend aan: https://nl.wikipedia.org/wiki/Overheid.nl)
Aanbieder Nederlandse overheid

Recht.nl
Inhoudjuridische zoekmachine i.s.m. Google
Aanbieder “Recht.nl was in 1998 één van de eerste websites voor juristen in Nederland. Na de oprichting door ICT-jurist Leo van der Wees voegden Hans Janssen (o.a. voormalig directeur van uitgeverij Koninklijke Vermande), Maurits Hertzberger (uitgever) en Peter van der Landen (IT-specialist) zich in 2000 bij hem.”
(citaat ontleend aan: https://www.recht.nl/overons/)
Zoektips zie http://www.recht.nl/overzoeken/

Kent u nog andere handige gratis toegankelijke databases of hebt u tips voor het gebruik? Laat het ons weten.

Wij stellen het zeer op prijs als u uw kennis met ons wilt delen. Mogelijk publiceren wij uw tips op deze pagina.

Andere pagina's