Overslaan en naar de inhoud gaan

KIZA vernieuwd

Door redactie op 27-06-2017 - 14:43

Het Kennissysteem Infectieziekten en Arbeid, KIZA, was aan een update toe. Verouderde informatie is verwijderd en actuele Bio-ArbeidsHygiënische (BAH) kaarten zijn toegevoegd. 

Slachterijen kunnen blootstellingsrisico’s terugdringen met RI&E Biologische agentia

Door redactie op 27-03-2017 - 11:22

Het goed en systematisch in kaart brengen van de biologische risico’s in rund- en varkensslachterijen is in de praktijk een lastige zaak. Arbeidshygiënist Remko Houba van het NKAL vertelde tijdens een presentatie bij het NCvB Kennisnetwerk infectiezieken & arbeid op 9 december 2016 over de toepassing van de RI&E-Biologische Agentia in deze sector.

Verzuimbegeleiding bij infectieziekten: (on)geschikt voor eigen werk en het risico derden

Door redactie op 19-11-2013 - 11:09

In het algemeen houdt de bedrijfsarts zich bezig met de belastbaarheid van werknemers, de oorzaken van ziekten in het werk en het geven van een oordeel over de arbeidsgeschiktheid. Bij infectieziekten ligt het voor de hand om daarnaast te letten op de risico’s voor derden, zoals collega’s, klanten of het product.
 

Richtlijn voor diagnose Q-koortsvermoeidheidssyndroom

Door redactie op 02-04-2012 - 10:23

27 maart 2012 is de LCI richtlijn voor diagnose Q-koortsvermoeidheidssyndroom gepubliceerd. Het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten heeft hier samen met Stigas in geparticipeerd.

Hieronder het officiele RIVM persbericht”.

“ Een werkgroep van deskundigen, zorgverleners en patiënten heeft een richtlijn ontwikkeld, die patiënten en zorgverleners kan helpen bij het stellen van een diagnose en de behandeling van vermoeidheidsklachten na Q-koorts, het zogeheten Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS). Deze richtlijn is vanmiddag aangeboden aan het ministerie van VWS.

Abonneer op Infectieziekten