Overslaan en naar de inhoud gaan

Presentaties en opname 34ste Heijermanslezing, vrijdag 11 november 2022

Door redactie op 22-11-2022 - 13:11

Op vrijdag 11 november is de 34ste Heijermanslezing met als onderwerp ‘Beroepsziekten: ontwikkelingen gehoorschade en andere opvallende zaken’ gehouden. Deze lezing stond in het teken van het afscheid van Bas Sorgdrager bij het NCvB. Met uitzondering van de presentaties waar persoonsgegevens zijn gebruikt is de lezing hier terug te vinden. Hieronder staan de presentaties die gehouden zijn door de sprekers.

Heijermanslezing, vrijdag 11 november 2022

De 34e Heijermanslezing heeft als titel ‘Beroepsziekten: ontwikkelingen gehoorschade en andere opvallende zaken’. Als de arbeidsbelasting de belastbaarheid overschrijdt kunnen nadelige gezondheidseffecten optreden. De bedrijfsarts heeft de mogelijkheden om hierbij te interveniëren. Dat kan door werkplekonderzoek of door te verwijzen naar specialistische centra. In deze Heijermanslezing geven we voorbeelden van uitdagende werksituaties. Wat kan de audiologie bijdragen en we laten de toegevoegde waarde zien van werkplekonderzoek bij vraagstellingen omtrent een beroepsziekte.

Heijermanslezing: Omgaan met nieuwe arbeidsrisico’s, een pleidooi voor arbovigilantie (19 november 2021) drukbezocht!

 

De lezingen van de succesvolle 33e Heijermanslezing "omgaan met nieuwe arbeidsrisico’s, een pleidooi voor arbovigilantie" zijn nu online te vinden op deze pagina.

U kunt de presentaties die gehouden zijn hieronder downloaden (pdf):

Heijermanslezing: Omgaan met nieuwe arbeidsrisico’s, een pleidooi voor arbovigilantie (vrijdag 19 november 2021)

Door redactie op 16-08-2021 - 16:20

De 33e Heijermanslezing op vrijdag 19 november 2021 heeft als titel ‘omgaan met nieuwe arbeidsrisico’s, een pleidooi voor arbovigilantie’. Wat zijn nieuwe arbeidsrisico’s, hoe komen bedrijfsartsen ermee in contact en wat kunnen zij ermee, concrete voorbeelden van recente nieuwe risico’s, en de noodzaak voor nationale en internationale samenwerking, zullen worden behandeld. 

 

Abonneer op Heijermanslezing