Overslaan en naar de inhoud gaan

BMJ Open publiceert literatuurstudie overspanning-burnout

Door redactie op 06-07-2020 - 17:01

BMJ Open heeft de literatuurstudie van de geactualiseerde beroepsziekteregistratierichtlijn E002 (Overspanning/Burnout) van het NCvB gepubliceerd getiteld Work-related psychosocial risk factors for stress-related mental disorders: an updated systematic review and meta- analysis: https://bmjopen.bmj.com/content/10/7/e034849

Dit is wederom een eervolle erkenning voor de kwaliteit die het NCvB probeert te leveren bij het zo goed mogelijk ‘evidence-based’ vaststellen van beroepsziekten.

Overspanning en burn-out beter leren registreren met E-learning

Door redactie op 21-11-2016 - 15:50

Hoewel overspanning en burn-out de meest gemelde beroepsziekten zijn, vinden veel bedrijfsartsen het lastig te bepalen wanneer deze ziektebeelden gezien kunnen worden als een beroepsziekte? Om hen hierin te ondersteunen heeft het NCvB een speciale E-learning module ontwikkeld.

De registratierichtlijn Overspanning en burn-out is voorjaar 2016 geüpdatet, zie http://www.beroepsziekten.nl/datafiles/E002.pdf

Registratierichtlijn beroepsgebonden overspanning/burnout aangepast

Door redactie op 15-07-2009 - 12:38

De registratierichtlijn beroepsgebonden overspanning/burnout [E002] is aangepast. De nieuwe richtlijn is gebaseerd op een uitgebreide systematische literatuurstudie van Nieuwenhuijsen, Bruinvels en Frings-Dresen. Hoewel er opvallend weinig studies (8) zijn gedaan naar deze relatie, werd er wel sterk bewijs gevonden voor de volgende risicofactoren:

Abonneer op Overspanning-burnout